ModelVliegClub Bergeijk

                 

Modelvliegclub Bergeijk

Van harte welkom op de website van ModelVliegClub Bergeijk. De site bevat wetenswaardigheden en nieuwtjes over onze club. Kijk gerust even rond of kom een keer langs op ons mooie vliegveld! Witrijt Airfield van MVCB ligt in de gemeente Bergeijk (Weebosch).  Ben je nieuw of wil je zelf leren vliegen? Beginnende leden krijgen les van onze ervaren instructeurs met als doelstelling het Model Vliegbrevet. Van jong tot oud kan het leren en het brevet is een bewijs dat je het modelvliegen veilig en gecontroleerd beheerst. Op deze site is veel informatie te vinden maar je krijgt het gevoel pas echt te pakken als je het zelf een keer meemaakt.  

MVCB op Youtube

 

Modelvliegclub Bergeijk Club info boekje

Dit is een informatieboekje over het modelvliegen in het algemeen en de Modelvliegclub Bergeijk in het bijzonder.

De club startte in 1977 met 13 leden. In 2011 kwam het ledental op ongeveer 60 leden , en daaromheen schommelt het nog steeds.

Het zijn enthousiaste en actieve leden. Voor zover het weer het toelaat wordt er het gehele jaar gevlogen.

Je moet niet verbaasd staan om hartje winter op het besneeuwde vliegveld meerdere, met ski's uitgeruste modelvliegtuigen, in actie te zien.

Maar een mooie zomermiddag of windstille zomeravond is toch wel het einde.

 

Een modelvliegtuig is een vliegtuig in het klein. Een op schaal nagebouwde Spitfire, Cessna, Piper cub of een F16 is in de lucht niet van hun grote broers te onderscheiden. Ze maken schijnbaar moeiteloos loopings voorover en achterover, rollen om hun lengteas, voeren duikvluchten en schijnlandingen uit, komen in een vrille (en er hopelijk ook weer uit) en tot slot zet de piloot "zijn kist" in een perfect uitgevoerde landing aan de grond.  

Ons vliegveld is, in goede samenwerking met Gemeente Bergeijk, door clubleden aangelegd op een perceel in het gebied wat “de Pielis” wordt genoemd. De club hecht grote waarde aan een goede verstandhouding met de omgeving en andere natuurgenieters. Daarom wordt sterk gelet op de plaatsen waar wel en niet gevlogen mag worden. Ook wordt veel aandacht besteedt aan het beperken van het geluid van de modelvliegtuigen. 

Modelvliegen is een sport waar je al op jeugdige leeftijd (vanaf 11 jaar) mee kunt beginnen en waaraan je je hele verdere leven veel plezier kunt beleven. De mogelijkheden zijn bij deze sport vrijwel onbegrensd. Naarmate je met bouwen en vliegen meer ervaring opdoet, zal je de vele mogelijkheden pas goed ontdekken. Het is een sport voor jong en oud!

Bij goed weer is er op zaterdag- en zondagmiddag, maar ook op andere dagen,  altijd wat te beleven op ons mooie vliegveld "Witrijt-Airfield" gelegen in de bossen langs de Witrijtseweg te Bergeijk.

Bezoekers hebben gratis toegang en zijn van harte welkom. In verband met de veiligheid verzoeken wij U echter wel om achter het hek te blijven.

 

Voorzitter MVC Bergeijk (Model Vlieg Club Bergeijk) 

Klik hier om het informatie boekje te downloaden.